zondag 19 januari 2020

FEMME

Motion for a resolution by the committee on women’s rights and gender equality (FEMM)
Breaking Free: With domestic violence affecting millions of citizens every day all around Europe what measures should the European Union and its Member States take in order to protect the victims of such incidents?”

Submitted by: Boaz Verbeek, Isabella Huizing, Veerle Horsman, Otto van Oosterhout, Hanna Feij, Andries Jeuken, Tess Slavenburg, Cees Reijnders & Liv del Canho

Na de coffeebreak gaan we weer vrolijk verder waar we gebleven waren.
Het mediateam laat een video zien genaamd: “meet the delegates”. Er zijn tijdens BYP nog meer foto’s en video’s gemaakt zoals u waarschijnlijk al heeftgezien. Ook is er een google drive waar heel veel foto’s instaan van het hele evenemen t.
FEMM begint haar beurt met een getimede speech, waarin veel Europese verdragen worden vernoemd. Aan het begin van de defence speech wordt er haarfijn uitgelegd waar het onderwerp eigenlijk over gaat en hij legt uit dat dit iedereen kan overkomen en dat de noodzakelijk voor deze resolutie daarom ook zo hoog is.

ENVI mag als eerste plaatsnemen voor de attackspeech en ja weer worden de “foxy teachers” eindelijk weer eens benoemd. De delegate vindt dat de resolutie van FEMM niet op het punt gericht is en dat wij ons meer zouden moeten focussen op de daadwerkelijk oorzaak van het probleem ipv het gevolg.

De eerste ronde begint met vanuit de committee CULT met een mooi en lang argument waarbij en weer eens word uitgelecht dat de resolutie op het verkeerde apect is gefocust.

ENVI is bang dat de slachtoffers van geweld bang zijn om zich te openen tegenover organisaties die ze niet kennen. Gedurende het debat zijn meerdere committees het hier over eens, maar ze vinden we dat het heruitvinden van de huidige instanties zoals de “kindertelefoon”in Nederland ook niet juist is.
Er wordt gelukkig na de pauze weer gelachen en de sfeer zit er goed in. Ook hebben alle committees nog hun plaicards omhoog, maar gedurende ronde 2 moest de president wel ingrijpen om de kinders stil te houden.

Straks het laatste debat en dan zijn ze klaar. Laten we hopen dat ze hun laatste restjes energie bij elkaar schrapen en gaan knallen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten