zondag 19 januari 2020

ENVIMotion for a resolution by the committee on environment, public health and food safety (ENVI)
“You will not break me: With Antimicrobial Resistante (AMR) considered to be responsible for over 25000 deaths across Europe yearly, what further steps should the EU and its health care systems take in order to minimise the threaths associated with AMR”

Submitted by: Simon de Smit, Mikkie van Eekelen, Mathilde van Ophuijsen, Louis Remarque, Doeschka Kessler, Juliette Voorhoeve, Finn de Vries, Isa Hammerstein & Lotta van Westreenen

Het is een lange dag en dus is er even een energizer gedaan om te verzekeren dat de delegates het goed blijven doen. 

In de defence speech schetst ENVI een toekomst waarin vele doden vallen door Antimicrobial Resistance. Om te voorkomen dat deze toekomst realiteit wordt hebben zij een resolutie geschreven. 

Er volgt een attack speech van AFCO. De delegate vindt de oplossingen niet specifiek genoeg. De antibiotics policy moet veranderd worden in plaats van zo gericht te zijn op het verspreiden van awareness. Er zijn antibiotica die niet AMR gevoelig zijn en die kosten meer geld maar dat is het ook waard. De delegate van CULT houdt een attack speech waarin zij zegt  meer focus op te veel gebruik van medicijnen te willen, omdat dat volgens haar de oorsprong is van het probleem en dus alleen daar opgelost kan worden. 

De eerste debatronde eindigt terug bij ENVI en de delegate zegt zijn naam met veel zekerheid en gaat gepassioneerd verder. ‘AMR is geen ziekte!’ drukt hij ons op het hart. 

Niet alle committees doen nog even actief mee, maar de board lost het op door een kort intermezzo waarin de committees onderling kunnen bespreken welke punten ze nog willen maken. 

Meteen volgen er direct responses. Het gaat vooral over het voeren van antibiotica aan dieren, waar veel committees erg kritisch over zijn. Misschien is het beter om het gebruik van antibiotica te stoppen in plaats van steeds nieuwe te verzinnen. Maar in een uitgebreide afkaartronde meent de proposing committee dat we niet kunnen stoppen met antibiotica geven aan dieren, omdat ze dan dood zullen gaan. 

Alles lijkt gezegd en de committees hebben geen punten meer om te maken. Gelukkig is zo de Tea Break en kunnen de delegates zich voorbereiden op de laatste twee debatten. In ieder geval is de resolutie van ENVI aangenomen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten