zondag 19 januari 2020

CRIM

Motion for a resolution by the committee on crime, corruption and money laundering (CRIM)
“Euphoria: the diffusion of recreational drugs use has raised international concerns about appropriate policy responses. What steps should be taken by the EU in order to fight the possibility of longterm impairment caused by regular use of drugs?”

Submitted by: Ilja zvenhek, Liz Loosen, Sofia Boon, Anne Sluiters, Anouk van Haaff, Finn Russelen Catharina van den Broek

Het volgende debat over drugs begint. CRIM luidt de defense speech in dat drugs toch echt medicijnen zijn. Ze legt de gevaren van drugs uit. Uit de goed voorbereide defence speech van crim blijkt er dat de voorgestelde OC’s zouden kunnen zorgen voor: minder criminaliteit en beter onderzoek.

NU volgt de attack speech van FEMM,  FEMM erkent dat CRIM goed te werk is gegaan maar heeft wel nog een paar verbeterpunten en vinden de IC’s en de OC’s niet op elkaar aansluiten, ook worden er vragen gesteld bij de haalbaarheid van oc’s.

De tweede attack speech komt van ECON,  met vol zelfvertrouwen begint de delegate van ECON de speech en ook deelt hij direct een inhoudelijk compliment uit aan de proposing committee. Weer worden er vragen gestelt bij OC 2 die gaat over het testen van drugs en de haalbaarheid van de andere OC’s.

Het eerste punt van het debat over het legaliseren van alle drugs zorgt meteen voor veel ophef in de zaal en een direct response van de proposing committee. De delegate van PECH ( die een geweldig pak aanheeft) duikt hier verder op in en stelt dat de kwaliteit van drugs achteruit zal gaan bij het legalisern van drugs.

En weer reageert CRIM met een direct response in ronde 1 het lijkt erop dat ze nog niks toe willen geven en hun huid zo duur mogelijk te verkopen.

Inmiddels is het debat in kwaliteit gestegen en wordt er in verband met de haalbaarheid van de OC’s het schengen beleid erbij gehaald, de zaal is nu goed op de hoogte dat het erg moeilijk is om verkeer tussen landen in de EU te controleren.

De proposing committee krijgt nu een kans om te reageren op alle punten die zijn gemaakt tijdens het debat en doet dit in perfect en wel geformuleerd Engels, daar kan menig Europees Parlements lid nog wat van leren.

Ronde 3 begint erg goed en bij alle committees zijn de placards omhoog, we hebben wel nog weinig direct responses gezien en eigenlijk alleen maar van de proposing committee in de eerste ronde.

Ja! FEMM gebruikt zijn direct response en geeft een voorbeel van een land waar het legaliseren van drugs wel heeft gewerkt, hierop volgt weer een direct response waarin er wordt gevraagd of de proposing committee haar punten kan verduidelijken.

Ronde 3 gaat gestaag door en de delegates zijn redelijk verdeeld of deze resolution wel moet slagen of niet. We hebben al een aantal hele goede sprekers langs zien komen en het lijkt gelukkig wel goed te zitten met de zenuwen ondanks het weinige slaap en het spreken van Engels in het opebaar.

“Imagine living in ar world where kids are heavily addicted on drugs” Zo wordt er afgerond door CRIM in de hoop dat zei genoeg stemmen kunnen krijgen om de resolutie te kunnen laten slagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten