zondag 19 januari 2020

AFCO


Motion for a resolution by the committee on constitutional affairs (AFCO)

"Democracy at risk: Despite more than 50% of eligible voters taking part in the 2019 European elections, the ongoing rise of Eurosceptic and populist parties suggest that a significant number of people do not feel represented by mainstream politics. How can the EU deal with this rising opposition amongst voters and promote active participation?"

Submitted by: Amélie de Wit, Lotje Horbach, Wisse Schonk, Kay Verdonck, Sabra Haim, Quinten Baan, Valentina Slisser, Rafael Athmer & Bo Bakers


Het eerste debat begint. De committee van AFCO heeft een resolutie geschreven over het probleem dat er steeds meer mensen niet meer stemmen.  De defense speech kaart de problemen aan in de huidige politiek. Volgens AFCO weet de jeugd niet goed genoeg dat je de problemen niet oplost door op de extreemste partij te stemmen en daardoor de politiek te veranderen. Hier moet de politiek meer alert op zijn om uiteindelijk de koala's te kunnen redden.

Allebei de attack speeches maken al erg sterke punten. Er zijn ook erg veel bordjes omhoog om het open debat te starten. Dit lijkt een hevig debat te worden.

ECON opent het debat door in te gaan op de structurele problemen in de Europese Unie. CRIM en PECH volgen snel met opmerkingen over de opbouw van hun resolutie. Nu hopen dat committees op elkaar gaan reageren om het debat spannend te maken. 

Het debat schuift nu naar de polarisatie in de politiek. Hier blijven de delegates even over doorgaan, maar ze komen samen nog niet tot een oplossing voor dit probleem. Voor het eerste debat zijn ze al erg scherp. 

Na een korte recessie gaat het debat door. CRIM komt met de eerste direct response van de dag. AFCO reageert op de tweede ronde van het debat met goede tegenargumenten. Ik ben benieuwd hoe de andere delegates hier weer op gaan reageren. Er zijn nu een paar mensen die op elkaar reageren. Ik hoop dat de rest van de delegates zich ook zo in het debat gaan mengen. 

Er komen vier direct responses na elkaar over  hoe de politiek oplossingen voor klimaatverandering in hun partijprogramma incorporeren. Klimaatverandering is in onze generatie daarbij ook een belangrijk probleem, waardoor het debat erg gaat leven. 

Het debat is voorbij en AFCO samenvat de punten in het debat. AFCO vindt dat hun OC's soms uit de context zijn gehaald. Iedereen moet namelijk de kans hebben om te stemmen op de partij die ze willen. "no one is the same and never will be"

Na het stemmen gaat de resolutie helaas niet door. Het was wel een heel mooi debat. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten